Klímatudatossági rajzversenyen és online vetélkedőn résztvevő gyermekeket díjaztak

Február 24-én vehették át nyereményüket a KEHOP-1.2.1-18-00141 számú „Klímastratégia kidolgozása és klímatudatossági szemléletformáló programok megvalósítása Gyálon” nevű pályázat részeként meghirdetett gyermekrajz pályázat és „Klímakvíz” – online vetélkedő nyertesei.

A „Milyen lesz a lakóhelyem?” rajzpályázat a 3-7 éves korcsoport (óvodások), illetve a 6-11 éves korcsoport (általános iskola alsós tagozat) számára volt meghirdetve.

A pályázatra összesen 747 pályamű érkezett, amelyek közül négyfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A szakmai zsűri tagjai voltak: Marjainé dr. Szerényi Zsuzsanna, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, Gyál város Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottságának elnöke; Jene Andrea, a gyáli könyvtár vezetője; Cséfai Nikolett a Gyáli Önkéntes Szemétszedők (GYÖSZ) civil szervezet vezetője és Orosz László festőművész voltak.

A díjazottak:

3-7 éves korcsoport

  1. helyezett: Lendler Emma
  2. helyezett: Gál Hanna Izabella
  3. helyezett: Simon Hanna Virág

Különdíjat kapott: Fekete Kristóf

6-11 éves korcsoport

  1. helyezett: Kenyeres Zoé
  2. helyezett: Bajczár Leila Emma
  3. helyezett: Oláh Eliza

Különdíjat kapott: Horváth Lilla

A díjazottak oklevelet, ajándékcsomagot vehettek át Pápai Mihály polgármestertől és Marjainé dr. Szerényi Zsuzsannától az első helyezést elérők ezen felül 10 000 forint értékű könyvutalványt is kaptak. A legjobbnak ítélt alkotások kiállításon lesznek láthatóak, amint a járványhelyzet ezt megengedi, addig pedig Gyál város hivatalos Facebook oldalán is megtekinthetők.

A „Klímakvíz” – online vetélkedő általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok körében lett meghirdetve, összesen 594 kvízt töltöttek ki a résztvevők. A szervezők közülük választották ki a legtöbb helyes választ adó diákot, aki Németh Dániel volt, így ő is átvehette az oklevelet, a 10 000 forint értékű könyvutalványt és az ajándékcsomagot.

Gratulálunk a díjazottaknak!