Átvették nyereményüket a „Fókuszban a klímaváltozás” című fotópályázat nyertesei

Gyál Város Önkormányzata a KEHOP-1.2.1-18-2018-00141 számú „Klímastratégia kidolgozása és klímatudatossági szemléletformáló programok megvalósítása Gyálon” nevű pályázatával közel 20 Millió forint Európai Uniós támogatást nyert.

Az önkormányzata olyan költséghatékonyan megvalósítható szemléletformáló programsorozatokkal, képzésekkel, közösségi együttműködések megvalósításával és konkrét információk átadásával kívánja elérni céljait, amelyek a pályázat előírásainak megfelelően hozzájárulnak a környezettudatos magatartás elterjedéséhez, a klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálás és a helyi klímastratégiák kidolgozása révén bővülnek a lakosság, a helyi köz- és gazdasági szereplők klímaváltozással összefüggő ismeretei, ezzel javul a klímaadaptációs intézkedések végrehajtásának hatékonysága.

A projekt részeként az önkormányzat fotópályázatot hirdetett a felnőtt lakosság körében, melynek központi témája a klímaváltozás volt. A pályaműveket a város közösségi oldalán értékelhette a lakosság, a három legtöbb kedvelést elérő fotó beküldője díjazásban részesült. Fődíjként egy kerékpárt hirdettek ki a szervezők, a második és harmadik helyezett pedig ökotudatos, környezetbarát tisztítószerekből és újrahasznosított termékekből összeállított ajándékcsomaggal gazdagodott.

Az önkormányzat törekedett arra, hogy minél több lakost megmozgasson a fotópályázat, ezért a tervezettnél hosszabb ideig hirdették a pályázati lehetőséget a különböző platformokon. Végül 95 pályamű érkezett, amelyek közül a legtöbb kedvelést Doma Zsuzsanna Rózsa „Napelem-lételem” című képe kapta (876 szavazat), második helyezést ért el Kovács Norbert „Kezedben a jövő” című képével (792 szavazat), a harmadik helyezést pedig Gazsi András Józsefné nyerte „Ültess fát unokáinkért!” című fotójával (223 szavazat).

A nyertesek 2021. január 27-én egy zártkörű eseményen vehették át nyereményeiket a Gyáli Polgármesteri Hivatalban Nagy József Elek alpolgármestertől. A nyeremények átvételénél minden jelenlévő betartotta a vírushelyzet miatt elrendelt jogszabályokat.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Akik pedig lemaradtak az első körben meghirdetett fotópályázatról, de szeretnének értékes nyereményekkel gazdagodni, azoknak elárulták a szervezők, hogy hamarosan újabb fotópályázatot hirdetnek, amelynek részleteiről a város kommunikációs felületein értesítik majd a lakosságot.