Átvették nyereményüket a „Fókuszban a klímaváltozás” című fotópályázat második fordulójának nyertesei

Gyál Város Önkormányzata a KEHOP-1.2.1-18-2018-00141 számú „Klímastratégia kidolgozása és klímatudatossági szemléletformáló programok megvalósítása Gyálon” nevű pályázatával közel 20 millió forint Európai Uniós támogatást nyert.

Az önkormányzata olyan költséghatékonyan megvalósítható szemléletformáló programsorozatokkal, képzésekkel, közösségi együttműködések megvalósításával és konkrét információk átadásával kívánja elérni céljait, amelyek a pályázat előírásainak megfelelően hozzájárulnak a környezettudatos magatartás elterjedéséhez, a klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálás és a helyi klímastratégiák kidolgozása révén bővülnek a lakosság, a helyi köz- és gazdasági szereplők klímaváltozással összefüggő ismeretei, ezzel javul a klímaadaptációs intézkedések végrehajtásának hatékonysága.

A projekt részeként az önkormányzat fotópályázatot hirdetett a felnőtt lakosság körében, melynek központi témája a klímaváltozás volt. A „Fókuszban a klímaváltozás” nevű fotópályázatot két körben hirdették meg, a két fordulóban összesen 258 pályázó küldött be fotót, így 363 pályamű érkezett.

Az első körben ez év januárjában adták át a nyereményeket, a második forduló díjazott alkotói pedig a mai rendezvényen vehették át nyereményüket.

A zsűriben Marjainé Dr. Szerényi Zsuzsanna, az önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági bizottságának elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, Kortye Vilmos, a William’s Televízió munkatársa, valamint Cséfai Nikolett a Gyáli Önkéntes Szemétszedők egyesület elnöke választotta ki a díjazott alkotásokat.

Az önkormányzat törekedett arra, hogy minél több lakost megmozgasson a fotópályázat, ezért a tervezettnél hosszabb ideig hirdették a pályázati lehetőséget a különböző platformokon.

A nyertesek 2021. szeptember 22-én vehették át nyereményeiket a Gyáli Polgármesteri Hivatalban Nagy József Elek alpolgármestertől.

A zsűri döntése alapján a helyezettek:
I. helyezés: Mányok Gyuláné (Kép címe: Természetes utakon)
II. helyezés: Gödör Nóra Anna (Kép címe: Biocikli) (Az átadáson nem tudott részt venni, helyette édesapja vette át a díjat)
III. helyezés: Bodnérné Szeifert Szandra (Kép címe: Ökológiai lábnyom)

Gratulálunk a nyerteseknek!